Kapcsolat
Probléma vagy kérdés esetén az alábbi e-mailcímen vegyék fel velünk a kapcsolatot:

math naboj org alt64 info-hu

Jankó Zsuzsanna


Főszervező
Budapest

Éles András


Főszervező
Veszprém

Budapesti helyszín

Ebben az évben a budapesti helyszínt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem biztosítja, a verseny szervezői a BME-VIK, az ELTE-TTK Hallgatói Alapítvány és a Gondolkozás Öröme Alapítvány.
contact picture

ELTE TTK

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan működő, s egyben legnagyobb egyeteme. 1635-ben Pázmány Péter esztergomi érsek alapította Nagyszombat városában, majd az egyetemet működtető jezsuita rend feloszlatása után az intézmény székhelye 1777-ben Budára került át. A kezdetben bölcsészeti és teológiai egyetem a történelem során fokozatosan bővült további képzésekkel, a Természettudományi Kar 1949-ben vált ki a Bölcsészeti Karból. Egy évre rá az Egyetem felvette a világhírű fizikus, Eötvös Loránd nevét. A kar 2001-ben költözött jelenlegi helyére.

A TTK nemcsak az oktatásban kiemelkedő, hanem a hazai és nemzetközi kutatásban is elismert műhelyekkel rendelkezik. Ezek a kutatóműhelyek a kar kutató szakos hallgatóinak tudományos képzésében is alapvető szerepet játszanak. Magyarországon a matematika egyetemi tanításában az ELTE a legnagyobb hagyományú és a legnagyobb hírű egyetem.

Pannon Egyetem

A Pannon Egyetem a Közép-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye. A komoly szakmai hagyományokkal és nagy múlttal rendelkező intézmény képzési kínálata néhány tudományt kivéve csaknem minden tudományterületet lefed. Az intézmény öt karral rendelkezik - melyek közül az egyik Keszthelyen található -, de a régióban számos egyéb színhelyen (Nagykanizsa, Pápa) és kihelyezett képzési helyen (Székesfehérvár, Szombathely) is jelen van. A Pannon Egyetem székhelye Veszprém, az ország egyik legrégibb városa.

Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok

Magyarországon a szabadkártyák az iskoláknak a KöMaL matematikai pontversenyeiben nyújtott szereplése alapján kerülnek kiosztásra.

Több mint száz évvel ezelőtt egy győri főreáliskolai tanár, Arany Dániel úgy döntött, hogy egy középiskolásoknak szóló matematikai újságot alapít. Célját így fogalmazta meg: "tartalomban gazdag példatárat adni tanárok és tanulók kezébe." A lap első példánya 1894. január 1-én jelent meg. Azóta matematikusok és más tudósok több generációja csiszolta problémamegoldó képességét a KöMaL révén.Ma a KöMaL pontversenyén matematika, fizika és informatika feladatok megoldásával lehet versenyezni.